img-digitaliseren.png
Digitaliseren

Wanneer u aan minimale eisen voldoet is het mogelijk om uw digitale collectie te koppelen aan andere digitale collecties, zoals Europeana of de Digitale Collectie Nederland. Zo krijgt uw collectie een groter bereik en is er meer mogelijk op het gebied van culturele uitwisseling en wetenschap.

Het digitaliseren van erfgoed (beeld, tekst, audio en video) biedt inzicht in unieke tradities en collecties en verruimt de mogelijkheden voor onderzoek daarnaar. Dit inspireert en motiveert generaties. Om alle mogelijkheden van uw collectie online én offline te benutten, wordt de wijze van digitaliseren toegespitst op de specifieke eigenschappen van het betreffende erfgoed. Bij Reekx denken we hierover graag met u mee.

 

Profile - demelza.png
"Reekx ondersteunt de Heineken Collection Foundation op het gebied van digitaal collectiebeheer. Naast expertise in het professioneel beheren, ontsluiten en uitbreiden van de collectie levert Reekx ook vakkundige begeleiding bij het inrichten van een nieuwe digitale infrastructuur. Zo beheren wij onze digitale collectie nu via een nieuw DAM-systeem en zijn onze data veilig en toekomstbestendig!"
Demelza van der Maas - Collectiemanager, Heineken
Contact opnemen